Hotell i Gamla Stan

Den stora merparten av alla de turister som varje år kommer till Stockholm besöker stadsdelen Gamla stan. Där finns många av stadens mest välbesökta sevärdheter, exempelvis det Kungliga Slottet. Gamla Stan är också en sevärdhet i sig själv med sin vackra arkitektur, sina trånga slingrande gränder och sina kullerstensgator. I Gamla stan finns också ett stort utbud av affärer, butiker, museer, caféer och restauranger. Det är inte så konstigt att tänka sig att många som besöker Stockholm därför väljer att bo på hotell i Gamla stan. Och det finns också en hel del hotell att välja bland i Gamla stan, i olika prisklasser. Här tipsar vi om fyra av Gamla Stans mest populära hotell.

Collector´s Lady Hamilton Hotel

Collector´s Lady Hamilton Hotel ligger alldeles intill Kungliga Slottet och är inrymt i en K-märkt byggnad från 1400-talet. Rummen är prydda med antika möbler, kristallkronor och gamla tavlor. Samtidigt är de utrustade med kabel-TV, minibar och eget badrum. I hotellets källare från 1200-talet finns en avsvalkningspool i en gammal brunn. I hotellet finns också en bistro som under vinterhalvåret serverar populär afternoon tea på helgerna och du bokar det enklast på www.hotellgamlastan.com.

Collector´s Victory Hotel

Collector´s Victory Hotel ligger centralt beläget i Gamla Stan, alldeles intill tunnelbanestationen. Hotellet, som ligger inrymt i en fastighet från 1600-talet, har unika rum, alla med ett marint tema inspirerade av hotellets egna antika maritima samling. Rummen är också utrustade med platt-TV, badrum med golvvärme, stereo och WiFi. I hotellet finns bastu och avsvalkningspool. Hotellet är välkänd för sin stora frukostbuffé med såväl svenska som internationella delikatesser. Hotellets restaurang är vida omtalad. Det är en ekologisk restaurang som heter Djuret och som endast serverar kött. Olika typer av kött serveras varje vecka beroende på säsong. Hotellets bar är också omtalad. Den heter Pubologi och kombinerar vin och öl av hög kvalitet med god mat.

Mälardrottningen Yacht Hotel & Restaurant

Mälardrottningen Yacht Hotel & Restaurang är inrymt på en 73 meter lång yacht som är förtöjd endast 500 meter från Gamla stans tunnelbanestation. Där kan man bo på ett unikt hotell med rum som har maritimt tema. Hotellets 60 rum består av hytter som påminner om livet till havs. Restaurangen bjuder på utsökt mat med svenska smaker. Sommartid kan man njuta av en av Stockholms bästa utsikter från uteserveringen belägen högst upp på båten.

First Hotel Reisen

First Hotel Reisen är ett förstklassigt hotell beläget precis vid vattnet i Gamla stan, nära det Kungliga slottet. Det finns 144 rum och sviter, alla modernt och ändå klassiskt inredda och med en härlig utsikt. Hotellet är inrymt i en gammal byggnad och i dess källarvalv finns spa med kurbad, avsvalkningspool och träningsrum. Restaurang Reisen och Reisen Bar erbjuder god mat och dryck. Faktum är att baren flera gånger har nominerats till en av Stockholms bästa barer.